Statia de metrou Timpuri Noi va purta numele Rapidistului Octavian Udriște

image

Statia de metrou Timpuri Noi va purta numele Rapidistului Octavian Udriște!

Nu, nu e glumă! www.clubferoviar.ro  a anunțat în premieră ca membrii Consiliului de Administrație Metrorex au votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. 
Noul nume al stației va fi “Octavian Udriște”. “Această decizie este motivată prin faptul că actuala denumire a stației a fost asociată cu platforma industrială omonimă, care nu mai există de ani buni. De asemenea, în motivarea Hotărârii CA se menționează <activitatea profesională de excepţie în domeniul feroviar a domnului Octavian Udrişte, specialist în domeniul feroviar, recunoscut la nivel internațional, precum şi implicarea sa în construirea şi dezvoltarea metroului bucureştean. 

Octavian Udriste a fost unul dintre factorii decisivi în punerea în funcţiune, în 1979, a metroului bucureștean>. Și astfel va apărea stația de metrou Octavian Udriște”, notează sursa citată. 

Pe lângă dezvoltarea metroului bucureștean, Octavian Udriște a fost 30 de ani președinte al secției de rugby a CS Rapid. A venit la Rapid în 1965 în locul lui Paul Brănișteanu și a condus secția de rugby până în 1995. A sprijinit apariția clubului Locomotiva, cea mai tare pepinieră a rugbyului românesc, proiect gândit de Vasile “Mao” Constantin. Sub conducerea lui Octavian Udriște au apărut o puzderie de echipe de rugby pe lângă diferite entități aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. Exista chiar un campionat al liceelor și școlilor profesionale cu profil feroviar! Octavian Udriște a făcut echipă multă vreme cu Cornel Burada, fost jucător de rugby, președinte al FR Rugby și ministru al Transporturilor. 

Octavian Udriște este Rapidist din familie. “Ambii bunici au fost feroviari si automat rapidiști. Tata la fel. Eu sunt a treia generație. Am jucat volei la Rapid în anii ’50 și mi-ar fi plăcut tare mult să joc și rugby dar aveam un fizic prea fragil pentru sportul ăsta.  Fiica mea e a patra generație de rapidiști din familia noastră. În ziua de astăzi construiește trenuri în Germania”, povestește Octavian Udriște.

Așadar, din acest an, atunci când vom circula cu metroul vom auzi numele unui Rapidist de seamă: „Atenție se închid usile. Urmează stația Octavian Udriște!”. Un nou motiv de mândrie pentru suflarea vișinie. Respect Octavian Udriște!