img img

Istorie

În vara lui 1923, a luat fiinţă „Asociaţia culturală şi sportivă CFR”, adică Rapidul de azi. Pe 25 iunie 1923, muncitorii de la Atelierele Griviţa s-au întâlnit la Şcoala primară din cartier şi au semnat actul de naştere al echipei CFR București.

Constructia stadionului C.F.R. (actualul Rapid Giulesti) a inceput in 1936 si s-a inaugurat cu ocazia ceferiadei din 1939, organizata la aniversarea a 70 de ani de la deschiderea primei linii de cale ferata din Romania.

Oficial, stadionul a fost inaugurat pe 10 iunie 1939, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la punerea în circulație a primului tren în România în prezența Regelui Carol al II-lea și a Marelui Voievod Mihai de Alba iulia. În acel moment, Rapid-ul dispunea de una din cele mai mari și moderne arene din țară.

Așa este și acum. Secțiile clubului alb-vișiniu sunt deschise oricui iubește sportul. Poate de aceea Rapidul are un farmec inegalabil, indiferent că vorbim de popice, polo, volei, haltere sau fotbal, toate secțiile fiind susținute cu aceeași ardoare de adevărații suporteri ai Rapidului.