Secția de rugby a Rapidului, revenire importantă în peisajul rugbyului Românesc!

image

Cu bucurie vă aducem în atenție relansarea spectaculoasă a secției de rugby a clubului CS Rapid în această vară, marcând o revenire importantă în peisajul rugbyului românesc. Acest nou început este gestionat cu măiestrie de managerul echipei, Lucian Lorin, și se bucură de un adevărat val de entuziasm din partea suporterilor, care au fost dornici să afle mai multe detalii despre acest proiect remarcabil. Am discutat cu Lucian Gheorghiu, coordonatorul secției de rugby, pentru a vă prezenta în detaliu acest nou început.
 
Sub conducerea antrenorilor de excepție Stelian Burcea, Victor Bezușcu și Florin Vlaicu, echipa noastră de rugby este pe cale să cucerească lumea cu pasiune și dedicare. În calitate de căpitan al echipei, Iulian Melinte, centru, cu o carieră promițătoare, se pregătește să împlinească 20 de ani în luna noiembrie.
 
Rapidul se mândrește cu un lot de seniori alcătuit din 30 de jucători extrem de talentați. În plus, în parteneriat cu Colegiul Tehnic Dinicu Golescu, suntem în proces de formare a unei echipe destinate competițiilor dedicate jucătorilor sub 20 de ani, pregătind astfel și viitorul rugbyului românesc.
 
Cu încredere, echipa noastră de seniori s-a înscris în Liga Națională de Rugby, unde a concurat deja în trei meciuri în grupa C, alături de echipe de prestigiu precum CS Navodari, RC Grivita UNEFS, SCM USV Timișoara și CS Dinamo. Chiar dacă înscrierea s-a realizat după startul sezonului, Rapidul se dedică obiectivului unei clasări cât mai bune pentru următoarea ediție competițională.
 
În plus, Rapidul ia parte și la competiția de rugby în 7, care debutează sâmbătă la Arad, cu scopul ferm de a se clasa printre primele patru echipe. Echipa noastră a obținut deja locul întâi în turneul de calificare, dovedindu-și astfel valoarea și potențialul.
 
Antrenamentele și meciurile noastre au loc pe stadionul Olimpia din cartierul Vitan. Deși au existat discuții privind alte locații, precum Parcul Copilului sau Arcul de Triumf, acestea au fost excluse din considerente obiective. Cu toate acestea, ne-am propus să disputăm măcar un meci pe celebrul stadion Arcul de Triumf până la finalul sezonului, oferind astfel fanilor ocazia de a asculta în premieră imnul Rapidului în cea mai mare și mai modernă arenă de rugby a țării.
 
Obiectivul nostru principal este să formăm o echipă competitivă formată din tineri jucători români care să strălucească în competițiile interne, și poate chiar în cele europene, contribuind în același timp la dezvoltarea națională a rugbyului românesc.
 
Începând din ianuarie-februarie 2024, avem șanse semnificative să ne pregătim și să jucăm pe terenul de antrenament din baza Pro Rapid. De asemenea, sunt în desfășurare discuții pentru ca echipele noastre de juniori să se antreneze pe terenul Laromet, situat în imediata apropiere a bazei Pro Rapid, deschizând noi perspective pentru dezvoltarea viitorului rugbyului românesc.
 
Acestea sunt doar câteva dintre ambițiile noastre în cadrul noului proiect Rapid Rugby, iar noi suntem dedicați cu pasiune în atingerea acestor obiective. Rămâneți alături de noi în această călătorie minunată în lumea rugbyului românesc!