100 de zile până la startul JO Paris 2024, unde Rapidul trimite 4 sportivi!

image

 

Începând de astăzi, de la ora 20.00, mai avem fix o sută de zile până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris. În capitala Franței, Rapidul va avea 4 sportivi. Vor reprezenta România, Loredana Toma în competiția de haltere, Adina Diaconu la tenis de masă precum și canotorii Bogdan Băitoc și Andrada Moroșanu. 

La ultima ediție a JO, cea de la Tokyo, Rapidul a avut un singur reprezentant, pe fotbalistul Antonio Sefer. Ultima medalie olimpică adjudecată de un sportiv al Rapidului îi aparține luptătorului Ștefan Gheorghiță care a cucerit bronzul în 2008 la Beijing. 

Jocurile de la Paris 2024 se vor desfășura între 26 iulie și 11 august. Franța organizează pentru a treia oara în istorie o ediție a Jocurilor Olimpice de vară. Prima s-a ținut în 1900, când România a avut un singur reprezentant, în persoana lui Georges Plagino, care a concurat in proba de talere și a terminat pe locul 8. Plagino a fost membru fondator al COSR. A doua ediție a Jocurilor organizată în Hexagon s-a consumat în 1924. Aici, naționala de rugby a României a participat la turneu alături de SUA și Franța și s-a întors acasă cu medalia de bronz, prima medalie din palmaresul olimpic al Romaniei. 

La 100 de ani de la această ediție, Franța este din nou gazda Jocurilor Olimpice. Pe pământ francez se vor alinia la start 10.500 de sportivi din 148 de țări. Printre ei se vor număra și cei 4 Rapidiști, Loredana, Adina, Bogdan și Andrada. Pentru un sportiv, să-și reprezinte țara la Jocurile Olimpice este cea mai mare onoare.