Titluri de campioni si de vicecampioni pentru rapidisti in campionatele nationale de scrima!

image
Începând cu data 20-12-2022 a luat ființă secția de scrimă a clubului nostru. Primul pas a fost aducerea în cadrul secției a sportivilor Emilia CORBU, Maria TEODORESCU, Ioana BARBU, Madalin CHIRNOGEANU, Andrei CIOBANICA si Gabriel PAVEL .
În același timp antrenorii Ana PAVEL la feminin si Mihai DINCA la masculin, coordonați de Petre DUCU, au conceput și prezentat planul de pregătire, având două obiective majore de realizat în acest an: formarea unor echipe competitive atât la masculin cât și la feminin care să-și propună câștigarea titlurilor de campioni naționali la categoriile de tineret și seniori, precum și obținerea de performanțe la competițiile internaționale.
Astfel, după nici patru luni de la înființarea secției, Emilia CORBU a obținut primul titlu de campioană națională la tineret și locul doi în proba pe echipe, împreună cu Maria TEODORESCU, Ioana BARBU și Maria COJOCARI. Același loc doi a obținut și echipa masculină formată din Mădălin CHIRNOGEANU, Andrei CIOBANICA, Gabriel PAVEL si Almos BALINT.
Având în vedere media de vârstă a echipelor noastre care depășea cu puțin 20 de ani, am transferat doi sportivi străini cu experiență, la feminin pe Julia WALCZYC-KLIMASZYK din Polonia și la masculin pe Petar FILES din Croația, sportivi care să fie model în formarea tinerilor noștri.
Rezultatele obținute la Campionatele naționale de seniori: trei titluri din 4 posibile. Emilia CORBU titlu de campioană națională la seniori -individual și titlu la echipă, impreuna cu Maria TEODORESCU, Ioana BARBU si Julia WALCZYC-KLIMASZYK. Aceeași surpriză plăcută ne-au oferit și băieții în componența CHIRNOGEANU, Andrei CIOBANICA, Almos BALINT și Petar FILES, obținând titlul de campioană naționala în proba pe echipe.
Aceste rezultate frumoase ne-au asigurat participarea la cea mai importantă competiție inter-cluburi CUPA CAMPIONILOR EUROPENI.
Următoarele noastre competitiții vor fi:
- participare la CUPA ROMÂNIEI - seniori individual și echipe în Timișoara (20.09-25.09)
- participare la prima competiție satelit, Memorial ‘’TUDOR PETRUS’’ la feminin si Trofeul ‘’PELLEGRINI’’ la masculin, competiție de calificare pentru JO PARIS 2024, ce se va desfășura tot în Timișoara.
- participare la CUPA CAMPIONILOR EUROPENI - 06.10-09.10, Cagliari - ITALIA
- participarea la CUPA ROMÂNIEI individual cadeți și juniori - 12.10 -15.10
"Personal, din perspectiva suporterului rapidist de la vârsta de 10 ani, îmi doresc enorm să creștem sănătos și să putem contribui substanțial la palmaresul clubului nostru", a declarat Petre Ducu, coordonatorul secției.
Mult succes tuturor! Hai RAPID! 🇱🇻🇱🇻🇱🇻