Suntem buni și la tetratlon

image

🇱🇻 Suntem buni și la tetratlon! 🇱🇻

🏃 Atletul rapidist Alexandru Șerban, 14 ani, a terminat pe locul 5 proba de tetratlon, faza națională, care s-a ținut recent la Craiova.

🔝 Tetratlonul este cea mai grea probă atletică organizată la nivel școlar și e destul de puțin cunoscută consumatorului de sport. Publicul larg e mai familiarizat cu heptatlonul și cu decatlonul din întrecerile atletice destinate seniorilor. Tetratlonul este alcătuit, așa cum îi spune si numele, din 4 probe pe care sportivii le bifează succesiv: sprint 60 m plat, lungime, aruncarea mingii de oina si alergare de rezistenta pe distanta de 800 m.

La Craiova, Alex Șerban a fost aproape de medalie până la ultima probă. În final a terminat concursul pe locul 5, clasându-se pe 3 în primele două probe, pe 2 în cea de a treia si pe 10 la rezistență. Alexandru face atletism de 8 ani și provine dintr-o familie de atleți. Mama sa a făcut atletism, iar sora sa este și ea atletă la juniorii Rapidului. În Giulești, Alex Șerban e antrenat de Andrei Duță, profesor de educație fizică și sport și karateka al CS Rapid.