Ronald Gavril, boxerul lui Floyd Mayweather, a venit în Giulești!

image

 

Ronald Gavril este unul dintre puținii boxeri profesioniști de top ai României încă în activitate. Are 37 de ani, e de loc din Bacău, iar la profesioniști a debutat în februarie 2012, în Sala Polivalentă Rapid, într-o gală organizată de regretatul Rudel Obreja. De atunci, Ronald a ajuns la un palmares de 24 de victorii cu 3 înfrângeri. A boxat de două ori pentru centura mondială WBC la categoria supermijlocie cu hispano-americanul David Benavidez. 

De câțiva ani, Gavril face parte din Mayweather Promotions, organizație patronată de neînvinsul Floyd Mayweather. Din perioada boxului amator, Ronald Gavril i-a păstrat un loc special lui Francisc Vaştag care i-a fost antrenor o vreme la lotul naţional. „Domnul Vaştag e un om modest, cu un caracter deosebit. M-am înţeles extraordinar cu el şi de la el am furat multe lucruri. Upercutul de stânga la corp, seriile prelungite la corp, seriozitatea în pregatire, toate astea de la dânsul le-am învăţat iar ca boxer, ştim cu toţii, a fost un adevărat fenomen”, povestește Gavril. 

La fel ca majoritatea boxerilor profesionişti, Ronald Gavril a căpătat un nume de ring, un nume care însă s-a născut greu, în recepţia unui hotel din Bucureşti. „În februarie 2012 am boxat la Bucureşti în al doilea meu meci la profesionişti. Înainte de gală, în recepţia hotelului, James Toney, campion mondial la trei categorii diferite, care mă antrena la vremea respectivă, se dădea de ceasul morţii să-mi găsească un nume de ring. Se plimba prin hotel şi tot încerca să găsească o rimă, ceva potrivit. Se comporta ca un ring announcer....Rooooooonaaaaald.....striga de zor în căutarea inspiraţiei speriind clienţii hotelului, până a scos-o : Rooooonaaaaaald The Thrill Gavriiiiil ! Şi aşa mi-a rămas”. The Thrill înseamnă Fiorul, Cel care te înfioară, care te face să tremuri. 

Săptămâna aceasta, Ronald Gavril a sosit în capitală, ocazie cu care a venit în Giulești dornic să vadă cum arata noile facilități aflate la dispoziția boxerilor. A făcut o ședință de pregătire alături de antrenorul Ronaldo Pavel și a promis să revină cât de curând. 
Multumim pentru vizită și succes pe mai departe!