Rapidul revine in baschetul international!

image
De când așteptăm să vă dăm această veste! 🤩
Rapid va juca, în toamna, în Fiba Europe Cup! Echipa noastră a fost repartizată în grupa a doua a calificărilor competiției. Pe 8 august vom afla adversarii cu care vom lupta pentru un loc în sezonul regulat.
Cine e entuziasmat de această nouă etapă pentru Rapid? 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♂️
ℹ️Despre formatul Fiba Europe Cup
➡️35 de cluburi reprezentând 23 de federații naționale s-au înscris pentru a participa în Fiba Europe Cup. Dintre acestea, 13 cluburi au fost plasate direct în sezonul regulat, în timp ce celelalte 22 de cluburi vor concura în calificări. În perioada 3-5 octombrie, vor avea loc șapte turnee de calificare, câștigătorul fiecărui turneu avansând la Sezonul Regular, care a fost extins pentru sezonul 2023-2024 pentru 40 de cluburi împărțite în 10 grupe de patru.
➡️Șase dintre turnee vor fi formate din trei echipe, iar un turneu va fi format din patru echipe. Formațiile vor juca între ele, iar câștigătorul fiecărui turneu va merge mai departe. Întrucât cluburile care s-au înscris în rundele de calificare din Liga Campionilor de baschet s-ar putea califica în Sezonul Regular BCL, acest lucru poate duce la deschiderea de locuri suplimentare în Sezonul Regular al Fiba Europe Cup. Aceste locuri vor fi ocupate cu cele mai bune cluburi clasate pe locul doi de la turneele de calificare la Fiba Europe Cup.
👉🏻Grupa 1:�Donar Groningen (NED)�FC Porto (POR)�Egis Kormend (HUN)�Keravnos BC (CYP)�BC Parnu Sadam (EST)�Casademont Zaragoza (ESP)�Kataja Basket (FIN)
👉🏻Grupa 2:�BC Trepca (KOS)�KFUM Jamtland BBK (SWE)�Bnei Herzliya (ISR)�CS Rapid Bucuresti (ROU)�Manisa BSB (TUR)�Rostock Seawolves (GER)�BC Chernomorec (BUL)
👉🏻Grupa 3:�Anorthosis Famagusta (CYP)�BK KVIS Pardubice (CZE)�Tindastoll (ISL)�Nevezis-Optibet (LTU)�BC Rabotnicki Skopje (MKD)�BC Feniks 2010 (MKD)�Boras Basket (SWE)
👉🏻Grupa 4:�Sabah BC (AZE)
Tragerea la sorți pentru Sezonul Regular și Calificări va avea loc la München, Germania, marți, 8 august. Clubul nostru va fi reprezentat de managerul Paul Helcioiu.