Rapidiștii Julia Walczyk și Files Petar au câștigat Cupa României la floretă

image

🏆 Rapidiștii Julia Walczyk și Files Petar au câștigat Cupa României la floretă! 

🤺 Pentru prima dată în istorie, Rapidul a câștigat Cupa României la floretă! Competiția s-a desfășurat în Sala Sporturilor Olimpia din Timișoara. La feminin, poloneza Walczyk, care vine din Poznan si a fost transferată în luna mai anul acesta, a câștigat cu 15-6 o finală pe care a disputat-o contra colegei sale de club, Emilia Corbu. La masculin, croatul Files Petar, adus în aprilie de la Zagreb, l-a învins în finală pe sârbul Velijko Cuk, legitimat la clubul armatei. Files s-a impus în finală cu 15-7. Pe locul 3 a încheiat concursul un alt rapidist, Andrei Ciobănică.

Vineri au loc întrecerile pe echipe. La fete sunt înscrise în concurs 9 echipe, iar la băieți 7.

Sâmbătă, baieții participă la Trofeul “Pellegrini”, iar duminică fetele intră în concurs la Memorialul “Tudor Petruș”. 

Ambele competiții permit acumularea de puncte pentru calificarea la JO de la Paris 2024. Calificările pentru Jocurile Olimpice se încheie în martie 2024. 

Secția de scrimă a fost înființată în decembrie 2022. Antrenor coordonator este Petre Ducu iar secunzii săi sunt Ana Pavel si Mihai Dincă.

Deși secția de scrimă nu are nici 10 luni de când a fost înființată, sportivii Rapidului au câștigat tot ce se putea până în acest moment. Pe lângă succesele de astăzi, din Cupa României, Emilia Corbu a devenit campioană națională la individual, iar echipa de fete și cea de băieți și-au adjudecat, la rândul lor, titlurile naționale. Aceste rezultate i-au propulsat pe scrimerii rapidiști în Cupa Campionilor unde vor concura în octombrie, la Cagliari, Italia.