Obiectivele echipei de senioare in noul sezon competitional

image

Echipa feminină de polo pe apă domină în ultimele sezoane topul campionatului național, având în palmares 3 titluri naționale și 2 Cupe ale României. Despre cheia acestor performanțe ale fetelor, dar și despre obiectivele noului sezon, ne-a vorbit antrenorul principal al echipei, Eduard Rusu:

“Secretul constă în multă muncă, plus formarea unui grup unitar. Cu fetele se lucrează mult mai ușor odată ce înteleg în totalitate care sunt așteptările în ceea ce privește evoluția lor. Când am venit la echipă, acum 8 ani, am preluat un lot gata format ca nucleu, dar fără o identitate din punct de vedere al spiritului rapidist. Cu multă muncă, atât în pregatirea fizică, cât și în cea de la nivel psihologic, am reusit să avansăm în campionat încă din prmul an. De atunci, au fost într-o ascensiune continuă, obținând locurile 3, 2 și, într-un final, câștigarea eventului – titlul și Cupa.

În acest sezon ne dorim cu siguranță să câștigam o competiție majoră, însă având în vedere faptul că 4 sportive din primul 7 au ales alt drum, suntem nevoiți să ne regrupăm. Totodată am întinerit echipa puțin mai devreme decat ne-am propus inițial. Noi speram ca și cele 3 jucătoare străine nou sosite, alături de cele 4 junioare avansate la echipa de senioare, să se integreze cat mai repede și să putem aborda competițiile cât mai bine.”