Mușchetarii Rapidului se duelează pentru Cupa României!

image

Joi, 21 septembrie, echipa de scrimă a Rapidului intră pe planșa de concurs în sala Olimpia din Timișoara. În joc este Cupa României la floretă. În proba feminină, luptă pentru Rapid Emilia Corbu, Julia Walczyk, Maria Teodorescu, Ioana Barbu, Cai Haoxuan și Zhao Sinuo. La băieți ne duelăm cu Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică, Gabriel Pavel și Files Petar. Joi sunt programate probele individuale iar vineri au loc întrecerile pe echipe. La fete sunt înscrise în concurs 9 echipe iar la băieți 7. 

Sâmbătă, baieții participă la Trofeul “Pellegrini” iar duminică fetele intră în concurs la Memorialul “Tudor Petruș”. Ambele competiții permit acumularea de puncte pentru calificarea la JO de la Paris 2024. Calificările pentru Jocurile Olimpice se încheie în martie 2024. 
Secția de scrimă a fost înființată în decembrie 2022. Antrenor coordonator este Petre Ducu iar secunzii săi sunt Ana Pavel si Mihai Dincă.
Deși secția de scrimă nu are nici 10 luni de când a fost înființată, deja sportivii rapidiști au obținut importante succese. Emilia Corbu a devenit campioană națională la individual iar echipa de fete și cea de băieți și-au adjudecat, la rândul lor, titlurile naționale. Aceste rezultate i-au propulsat pe scrimerii rapidiști în Cupa Campionilor unde vor concura în octombrie, in Italia, la Cagliari.