Jucătorii, antrenorii și conducătorii ai echipei de rugby a Rapidului, la comemorarea celor 3 rugbysti rapidiști care au murit în timpul Revoluției din decembrie 1989

image

Jucătorii, antrenorii și conducătorii echipei de rugby a Rapidului au depus o coroană de flori și au aprins lumânări la monumentul ridicat în Giulești în memoria celor 3 rugbysti rapidiști care au murit în timpul Revoluției din decembrie 1989. 

Cei 3 rugbyști pe care Rapidul îi comemorează în fiecare an sunt Petre Astafei, Bogdan Stan și Florin Butiri, tineri care în decembrie 89 au ieșit în stradă ca să lupte împotriva unui regim opresiv. Au murit împușcați pe străzile capitalei în zilele de 22 și 23 decembrie și au fost înmormântați în zilele de Crăciun ale anului 1989. Aveau între 20 si 22 de ani. Nici astăzi, la 34 de ani distanță de acele evenimente, nu se știe cine au fost cei care i-au ucis pe Petre, Bogdan și Florin. În ziua de 21 decembrie 2023, tinerii rugbyști ai Rapidului s-au adunat la crucea ridicată în memoria celor trei eroi ai Revoluției și au aflat povestea lor. La meciul Farul v Rapid de la Constanța, suporterii Rapidului au afișat un tricolor uriaș pe care scria „Cinste lor, eroilor!” În onoarea celor 3 rugbysti uciși la Revoluție, Rapidul va organiza un turneu memorial începând din 2024. Secția de rugby a CS Rapid a fost reînființată anul acesta, după 30 de ani.