Echipele de baschet iau startul în campionatele naționale

image

Sâmbătă, 23 septembrie, începe balul la baschet 

⛹️ Mâine, 23 septembrie, ora 18.00, baschetbaliștii rapidiști iau startul în noua ediție de campionat. În prima etapă, Rapidul joacă acasă cu Corona Brașov. În vacanța de vară, la nivelul lotului s-au produs mai multe schimbări. Au plecat Jeremic, Olah, Stone, Barovic, Conger și Threatt și au venit Șomăcescu, româno-israelianul Ben Altit, americanii Fitzpatrick, Pridgett și Gilbert, precum și lituanianul Petrilevicius. 
Antrenorii echipei sunt Tudor Costescu și Marius Bulancea. Obiectivul Rapidului pentru acest sezon este clasarea între primele 6 echipe. Sezonul trecut, Rapidul a terminat pe locul 4. 

⛹️‍♀️ Echipa feminină de baschet are un nou antrenor principal, în persoana lui Alexandru Vasile care va fi secondat de Ioana Pinter. La fel ca băieții, baschetbalistele Rapidului au terminat ediția trecută de campionat tot pe locul 4. Fetele încep sezonul la Sfântu Gheorghe, acolo unde vor da piept cu Sepsi în Cupa României. Meciul este programat mâine, la ora 19.45, pe Sepsi Arena.

Baschetul masculin din Giulești are un singur titlu național în portofoliu. În 1951, Locomotiva PTT învingea cu 34-30 în finala campionatului pe Dinamo și își adjudeca primul și singurul titlu național până în prezent. Campionii din 1951 au fost următorii: Popescu, Dlugosch, Testiban, Costescu, Folbert si Ilinschi. 

În același an, 1951, titlul național la feminin a luat și el drumul Giuleștiului. Echipa de baschet feminin se numea în acel an Locomotiva CFR. În finală, fetele au câștigat cu 49-25 în fața Știintei Construcții București. Lotul echipei campioane a avut următoarea alcătuire: Magda Niculescu, Simona Poenaru, Anca Țundrea, Mioara Luca, Rodica Sădeanu, Nuți Lazăr, Nela Vogel, Doina Vasiliu, Lili Iancu si Roxana Pirtea. 

Baschetul feminin are 9 titluri naționale. 1978 a fost anul in care fetele de la baschet au cucerit ultimul titlu din istorie, al nouălea. 7 dintre aceste titluri au venit sub conducerea legendarului antrenor Sigismund Ferencz care a stat în Giulești 26 de ani.

N.B. Fotocopiile după ziare ne-au fost puse la dispoziție de Lucian Iscrulescu căruia îi mulțumim pe această cale.