Dublă de senzație pentru sportivii Clubului Rapid ieri la Campionatul Național de Floretă – senior

image
🤺Dublă de senzație pentru sportivii Clubului Rapid ieri la Campionatul Național de Floretă – senior, competiție care este în plină desfășurare în aceste zile la Sala Sporturilor „Ana Pascu” - „Floreasca” din Capitală.
Echipele de floretă fete și băieți ale clubului nostru sunt cele mai bune din țară!
Tonul a fost dat de echipa feminină, în componența Ioana Barbu, Emilia Corbu - proaspăt campioană de senioare (!), Maria Teodorescu și Julia Walczyk Klimaszyk, pregătită de Ana Pavel. După un parcurs extraordinar, fetele noastre au făcut spectacol și în finală unde au întâlnit echipa CSA Steaua București cu scorul de 43-35, „după un meci contolat în întregime de echipa feroviar”,conform site-ului oficial al Federației Române de Scrimă! În semifinale, Rapid a trecut de CSU Poli Timișoara 1 cu scorul de 44-38.
Medaliile de bronz la Campionatele Naționale de Floretă au fost câștigate de CSU Poli Timișoara 1, care, în finala mică s-a impus, scor 45-16, în fașa echipei CSM Corona Brașov.
Au urmat băieții pregătiți de Mihai Dincă și Petre Ducu - antrenor coordonator!
Almos Balint, Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică și Petar Files au trecut în sferturile de finală de CS Satu Mare, scor 45-22, iar în semifinale au zdrobit CSA Steaua Bucureșticu scorul de 45-20!
În lupta cu trofeul de campioană a României, echipa de băieți a Rapidului a fost de neoprit, impunându-se categoric în finala disputată în compania formației CSU Poli Timișoara 1, scor 45-22!
Podiumul a fost completat de CSA Steaua București, care s-a impus în finala mică, scor 45-32, în fața echipei CSU Cluj.
Grație rezultatelor de la Campionatele Naționale, Rapid a obținut calificarea pentru Cupa Europei, competiție care s eva desfășura octombrie la Cagliari, în luna octombrie.
FELICITĂRI tuturor!🇱🇻🇱🇻