Andreea și Anamaria luptă pentru România la CE de la atletism!

image

Andreea și Anamaria luptă pentru România la CE de la atletism! 🇷🇴

🏃‍♀️ Andreea Taloș la triplusalt și Anamaria Nesteriuc la 100 m garduri sunt cele două sportive ale Rapidului care vor reprezenta România la Europeanul pentru seniori de la Roma programat între 7 și 12 iunie. Țara noastră merge la Roma cu un lot alcătuit din 23 de sportivi.

În proba de triplusalt, pe lângă Andreea Taloș, România are alți 3 reprezentanți, în vreme ce Anamaria Nesteriuc este singura româncă angrenată în competiția de 100 m garduri. Rapidul are o tradiție deosebită în probele de 100 m garduri și triplusalt.

🇱🇻 Rapidista Valeria Bufanu a devenit prima medaliată olimpică a Rapidului și a României în proba de 100 metri garduri, la JO Munchen 1972. Valeria Bufanu este singura sportivă din istoria atletismului românesc care a cucerit o medalie olimpică într-o probă de viteză. De asemenea, rapidistul Marian Oprea a câștigat medalia de argint la triplusalt la JO Atena 2004. Nu în ultimul rand, Octavia Iacob Brosser, antrenor coordonator al secției de atletism a Rapidului a fost campioană națională în proba de triplusalt, alături de colegele sale de generație, Maria Andrei, Ionela Gogoaşe și Rodica Petrescu.

Succes Andreea și Anamaria! 🙌