Andrada Moroșanu - prima sportivă rapidistă calificată la JO 2024

image

ANDRADA MOROȘANU, PRIMA SPORTIVĂ A CS RAPID CALIFICATĂ LA JO 2024!! 

Lume, lume! Ascultați si luați aminte! Sportivii Rapidului revin în întrecerile olimpice! 🇱🇻🇱🇻🇱🇻

Reinființată în 2022, dupa aproape 80 de ani, secția de canotaj a scos la rampă doi sportivi de mare valoare. Vorbim despre Andrada Moroșanu și despre Bogdan Băitoc, care fac parte din lotul național participant la Campionatele Mondiale aflate în desfășurare la Belgrad. 

Astazi 7 septembrie, echipajul de 4 vâsle feminin, alcătuit din Andra Moroșanu (Rapid), Ioana Ciotău, Cristina Drugă și Patricia Cireș, a terminat pe locul 3 in prima semifinală a competitiei. Româncele au încheiat concursul cu timpul de 07.12.49, după Olanda și China, dar peste Canada, Franța și Italia. Sâmbătă, 9 septembrie, rapidista Andrada Moroșanu si colegele ei lupta pentru podiumul mondial. 
Indiferent de locul pe care il va ocupa in finala, echipajul feminin de 4 vâsle a obținut calificarea pentru Jocurile Olimpice din 2024. 

Bravo Andrada, întreaga suflare rapidistă te aplaudă! 

Mâine, vineri, 8 septembrie, de la ora 12.15, echipajul masculin de 8+1 din care face parte rapidistul Bogdan Băitoc, luptă in repechage pentru un loc în finala de duminica. Echipajul masculin de 8+1 – M8+ - merge la JO dacă în finală ocupă una dintre primele 5 poziții. În finală vor lua startul 10 echipaje. 

Andrada Moroșanu si Bogdan Băitoc sunt însoțiți la Belgrad de antrenorii CS Rapid Veronica Cochela și Sorin Băhnărel. 

Felicitări Andrada, Bogdan, Sorin si Veronica! Cinste lor, cinste lor, cinste rapidiștilor! 🇱🇻🇱🇻🇱🇻