Secția de scrimă a Rapidului s-a născut și din dorința doamnei Ana Pascu

image

🇱🇻 Petre Ducu: „Secția de scrimă a Rapidului s-a născut și din dorința doamnei Ana Pascu!”

🤺Pe 16 ianuarie, antrenorii secției de scrimă s-au întâlnit cu parinții și copiii care deja au pus mâna pe floretă și vor să învețe unul dintre cele mai vechi sporturi din lume. Întâlnirea a avut loc în sala de antrenament de sub tribuna stadionului Giulești.

Gazda evenimentului a fost antrenorul coordonator Petre Ducu, care, cu acest prilej a povestit cum a apărut secția de scrimă, o disciplină care până în decembrie 2022 nu a existat în panoplia sporturilor din Giulești.

💬 „Să știți că la înființarea acestei secții o contribuție importantă a avut și doamna Ana Pascu. Dincolo de dorința mea de a pune pe picioare o secție de scrimă în Giulești, Ana Pascu m-a încurajat și m-a susținut în realizarea acestui proiect. Pot spune că Ana Pascu a avut o contribuție importantă la nașterea acestei secții, care, iată, în 2023 a scos deja primii campioni naționali”, a dezvăluit Petre Ducu.

La întâlnirea din Giulești a luat parte și doamna Ioana Ionescu, vicepreședinte FR Scrimă. 
Ana Pascu (22 septembrie 1944 – 6 aprilie 2022) a condus timp de 31 de ani Federația Română de Scrimă. Ca sportivă, a cucerit două medalii olimpice de bronz în proba de floretă, în 1968 la Ciudad de Mexico și în 1972 la Munchen. A fost campioană, vicecampioană și de 5 ori medaliată cu bronz la mondialele de scrimă. 

Pe lângă grupa de seniori, Petre Ducu are deja mușterii și la nivel de copii și juniori. La începători, adică la grupa 7-9 ani, antrenor este Gabriel Pavel, iar la avansați (10-13 ani) Mihai Dincă. Cei 3 antrenori așteaptă în continuare copii care vor să intre în trupa de muschetari a Giuleștiului. 

📞Cine dorește să țină floreta în mână îl poate suna pe antrenorul coordonator Petre Ducu la 0744.38.32.53. Antrenamentele au loc în incinta stadionului Giulești după următorul program: luni – joi, începători 17.30-19.00, avansați 19.00-20.30. En garde! ⚔️