Salonul Regal al Gării de Nord a găzduit lansarea oficială a emisiunii de mărci poștale Clubul Sportiv Rapid Bucuresti, 100 de ani

image
După lansarea cărții Rapid 100 și după inaugurarea garniturii de metrou Rapid 100, săptămana luminata a centenarului rapidist a continuat astăzi intr-un loc plin de semnificații pentru sportul rapidist: Gara de Nord.
De la tradiționala ora 19:23, Salonul Regal al Gării de Nord a găzduit lansarea oficială a emisiunii de mărci poștale Clubul Sportiv Rapid Bucuresti, 100 de ani. Emisiunea, rezultat al colaborării dintre CS Rapid și Societatea Naționala Romfilatelia este alcătuită din 2 mărci poștale, 1 coliță dantelată și 1 plic „prima zi”.
Cele două mărci poștale au în compoziția grafică o imagine a «bijuteriei» Clubului, noua arenă fotbalistică și respectiv secvențe ale unor evenimente sportive: un meci de volei, o „galerie” entuziasmată de câștigarea unei cupe la volei și o tribună cu spectatori. Emblema Clubului, care include ultracunoscuta emblemă a CFR-ului, personalizează imaginile de ansamblu ale mărcilor poștale.
Colița filatelică, cu un timbru perforat de dimensiuni generoase, apare ca o intrare spre o arenă de fotbal, în care arhitectura fațadei actualului stadion este completată (figurativ) cu arhitectura viitoarei arene moderne a fotbalului-rege. Emblema Clubului este mărginită de un contur perforat, prezentându-se ca o minge. Personajele din materialul foto reprezintă sportivi recordmeni la diverse discipline, membri ai Clubului Rapid București.
Plicul prima zi, care etalează mărcile poștale ale emisiunii, cu o ștampilă sportivă având un desen simbolic o minge regăsită, după cum se știe, la fotbal, handbal, volei, baschet, are ca ilustrare tematică o locomotivă, cu elemente vizibile (embleme și text) destinate să prezinte publicului mesajele pentru recunoașterea simbolisticii Clubului.
Gazdele evenimentului au fost Dna Cristina Popescu, director general Romfilatelia, Dna Alina Dobrin, simbol al handbalului rapidist și dl. Bogdan Vasiliu, director general al CS Rapid.
Evenimentele centenarului vor continua duminica cu festivalul street-food de la ora 10.00, urmat de evenimentul principal al serii, pe stadionul Giulești, începând cu ora 18.00. 🇱🇻🇱🇻🇱🇻