Noul echipament al handbalistelor - o lecție de istorie rapidistă

image

🤾‍♀️ Pentru prima dată în istorie, ne mândrim cu trofeele câștigate! Ca să știe lumea toată că handbalul giuleștean are trei trofee europene în palmares!

🏆 Nu știm dacă ați observat, dar din sezonul acesta handbalistele noastre au inserate pe tricouri cele trei cupe europene cucerite de-a lungul timpului. Dacă nu ați sesizat, vă rugăm să priviți cu atenție tricoul pe care îl poartă Dorina Korsos: sub numărul de pe piept veți observa, stilizate, cele trei trofee europene cucerite de handbalul feminin. 

Iată istoria acestor trei trofee:
• 1964 - Rapidistele, antrenate de Gabriel Zugrăvescu, câștigă Cupa Campionilor Europeni după o victorie, 14-13, în fața danezelor de la Helsingor. Meciul s-a disputat la Bratislava, iar fetele au avut în tribune o galerie dirijată de liderul suporterilor din acea vreme, Titi Grămadă.

• 1993 - Handbalistele Rapidului cuceresc Cupa EHF. A fost prima mare performanță postdecembristă la nivel de sporturi de echipă. În finală, rapidistele, antrenate de Tibi Milea, au învins formația franceză Dijon, 50-40 scor general, după 28-16 în Giulești și 22-24 în deplasare. 

• 2000 – Cu Vasile Mărgulescu antrenor, handbalul feminin își adjudeca al treilea trofeu european. După o finală cu danezele de la Randers, rapidistele câștigau City Cup. A fost 30-25 în Giulești și 26-26 pe pământ danez. În returul din Danemarca, portărița Cristina Dogaru a jucat accidentată la un ochi, ceea ce nu a împiedicat-o să apere 3 aruncări de la 7 m.

🇱🇻 Din vara aceasta arătăm lumii întregi realizările handbalului rapidist. Tricoul unei handbaliste a Rapidului, începând din acest sezon, vorbește de la sine, e practic o lecție de istorie. Îți transmite ce s-a intamplat în trecut. O istorie pe care suntem datori s-o ducem mai departe, s-o explicăm și s-o arătam copiilor care vin să facă sport în Giulești. Suntem mândri de aceste performanțe formidabile reușite de aceste generații de handbaliste vișinii. 

Cinste lor!