Al doilea succes la Campionatul Mondial pentru naționala de popice condusă de Luminița Dogaru

image
🇷🇴Echipa națională feminină de popice a României pregătită de rapidista Luminița Dogaru a bifat al doilea succes la Campionatele Mondiale, competiție găzduită de orașul Varaždin, Croația!
După victoria în fața naționalei din Bosnia și Herțegovina, scor 6-2, 3.359 la 3.270 popice doborâte, România a trecut ieri de Italia!
Scorul a fost de 5-3, dar a fost un meci cu emoții! După primele două jucătoare, Alina Sanda - cu 589 de popice doborâte și Florentina Naghi - 566, România era condusă cu 2-0 și 56 de popice doborâte. În al doilea schimb au jucat Maria Ciobanu - 598 și Reka Fekete - 545. În ultima serie Luminița Dogaru și Daniela Lăcătușu au intrat cu un de minus 45 popice și 3 la 1 pentru Italia. Fetele noastre au reușit să întoarcă scorul, câștigând cu scorul de 5-3, 3.411 - 3.365.
Luminița Dogaru a totalizat 594 popice doborâte, în timp ce Daniela Lăcătușu a reușit un rezultat de 519.
Urmează meciul cu Croația, marți de la ora 16.20.
Din lotul României fac parte trei sportive legitimate la Rapid București - Luminița Dogaru (antrenor-jucător), Alina Sanda și Andreea Drăghici, două jucătoare de la Conpet Petrolul Ploiești - Daniela Lăcătușu și Florentina Naghi și trei de la Electromureș Romgaz Târgu Mureș - Maria Ciobanu, Fekete Reka și Seres Bernadet.
România face parte din Grupa C, alături de Bosnia și Herțegovinei, Italia și Croația.
Din cele patru grupe de la Campionatul Mondial de Popice de la Varaždin merg mai departe, în fazele superioare, primele două clasate.
Felicitări! Succes în continuare!